FAQ

Most frequent questions and answers

Hatha Yoga  is de basis yoga. Bij Hatha Yoga gebruik je je spieren actief en werk je naast lenigheid ook aan kracht en balans. Hatha yoga is een vrij statische vorm. Wil je alleen met vrouwen yogaën of heb je behoefte aan  les met meer tijd om van houding te wisselen, kies dan voor de les Rustige Hatha Yoga (ladies only).

Bij Yin Yoga doe je vooral liggende of zittende houdingen en ligt de nadruk op stretch en ontspanning.

Bij Flow Yoga gebruiken we de houdingen uit Hatha in een vloeiende frequentie. Deze vorm is is sneller de meest ‘zweterige vorm.’

Hatha Yoga bij Anna’s Yoga Tree is een combinatie van traditionele Indiase yoga met inzichten uit de westerse fysiotherapie. Bij Hatha Yoga zoek je ontspanning in de inspanning. Je werkt aan kracht, lenigheid, balans en ontspanning. Een les is een combinatie van krachtige en ontspannende oefeningen. Als je het fijn vindt om het iets rustiger aan te doen of met alleen vrouwen te sporten kun je ook voor Rustige Hatha Yoga kiezen.

Yin Yoga is de tegenhanger van Yang vormen van yoga, zoals Hatha yoga. Bij Yin Yoga blijf je langer in een houding. Hierdoor voel je meer stretch en krijg je niet alleen soepelere spieren maar is er ook effect op het bindweefsel. Doordat de spieren loslaten krijgt ook het brein een seintje, waardoor je een diepe ontspanning kunt ervaren

Zeker, iedereen kan aan yoga doen! Bij Anna’s Yoga Tree zijn de groepen klein. Er is veel persoonlijke aandacht en je kunt de houdingen naar jouw lichaam aanpassen. Rustige Hatha Yoga of Yin Yoga zijn de meest laagdrempelige lessen om mee te beginnen, maar je bent in elke les welkom. Je kunt ook voor privéles kiezen, dat kan al vanaf 35 euro per 30 minuten. Controleer wel altijd of je medische behandelaar het ook een goed idee vindt en laat de docent weten waar ze rekening mee kan houden.

Jazeker. Klik hier 1. Maak een account aan. 2. Betaal via Ideal 3. Klik op boeken bij de gewenste les in het rooster.

Via de app: Klik onderin op reserveringen. Vervolgens kun je onder je gereserveerde lessen voor annuleren kiezen.

Via de browser: 1. Klik rechtsboven op je profiel. 2. Klik onder je gereserveerde lessen op annuleren.

Een proefles kost zes euro

Ja, je kunt twee verschillende proeflessen doen door een rittenkaart 2 proeflessen te kiezen.

Nee, yogalessen zijn niet religieus. De lessen van Anna zijn geïnspireerd door de Indiase yogafilosofie en de Westerse fysiotherapie.

Ja, de Rustige Hatha Yoga is een les waaraan gegarandeerd alleen vrouwen meedoen.

  • De les wordt gegeven met Zoom: dit kun je gratis downloaden: www.zoom.us Er bestaat ook een betaalde versie, die heb je niet nodig. 15 minuten voor de les ontvang je een unieke link voor de les en kun je de les in. Meer uitleg hierover: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362193-Joining-a-Meeting
  • Test vast je video en audio. Test vooral ook even of je zelf geluid ontvangt. Hier wordt dat uitgelegd: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362283-Testing-computer-or-device-audio
  • Zoom werkt op alle apparaten, zelf vind ik een laptop het makkelijkst omdat die een groot scherm heeft en op zichzelf staat wat de camera richten makkelijker maakt. Plaats je camera zodat je zichtbaar bent op je matje, ook als je staat, dit is verder weg dan je denkt.
  • Je kunt kiezen uit meerdere overzichten in  beeld: Bij presenter zie je alleen de spreker (meestal Anna dus), bij gallery zie je alle aanwezigen. Als je niet spreekt zet je microfoon dan uit om onhandige achtergrondgeluiden te vermijden. Houd je video aan zodat ik je kan zien of je de les kan volgen en je eventueel tips kan geven.
  • Zorg dat je schermnaam laat zien wie je bent.
  • Handige shortcuts:
    • Microfoon uit/aan (Alt A)
    • Video uit/aan (Alt V)

Anna gebruikt de betaalde versie van Zoom. Voordat les begint kom je in de wachtkamer, alleen ingeschreven leerlingen worden toegelaten tot de les. Vul dus een herkenbare naam in! Alle lessen hebben een eigen unieke link en paswoord om misbruik door buitenstaanders te voorkomen en de online omgeving veilig te houden. Anna probeert je zo goed mogelijk te ondersteunen, maar online is natuurlijk niet hetzelfde als in dezelfde ruimte zijn. Dus aan jou de taak om extra goed naar de signalen van je eigen lijf te luisteren om blessures te voorkomen.

Meld je binnen de annuleringstermijn af  in het boekingssysteem. Je kunt je gemiste les dan inhalen in een andere les tijdens de geldigheid van je tegoed. Dit doe je door die les te boeken.

Nee. Als je abonnement eenmaal verlopen is kan dit niet meer worden aangepast.

Jazeker, je kunt altijd een losse rittenkaart kopen. Deze hebben een langere geldigheid en kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Ja, je kunt het hele tegoed van je U-pas gebruiken bij Anna’s Yoga Tree. Stuur mij een mailtje met een foto van je UPAS code en schrijf er bij welke kaar of abonnement je wil aanschaffen.

Neem een vriend(in) mee op jouw tegoed! * Stuur een mailtje naar Anna’s Yoga Tree met de les waarin je iemand meeneemt. Je wordt dan dubbel voor die les ingeschreven.

* Een vriend(in) mee nemen is een gunst, geen recht. Het is nadrukkelijk bedoeld voor het inhalen van gemiste lessen en niet de bedoeling met twee personen een abonnement te gebruiken.

Heb je een eigen matje, neem die dan mee. Draag kleding waarin je makkelijk kan bewegen. Yoga doe je op blote voeten. Neem in de winter dikke sokken en een vest voor de eindontspanning mee.  Eventueel nog een flesje water.

Geen eigen matje? Er zijn leenmatjes aanwezig.