FAQ

Most frequent questions and answers
  • De les wordt gegeven met Zoom: dit kun je gratis downloaden: www.zoom.us Er bestaat ook een betaalde versie, die heb je niet nodig. 30 minuten voor de les ontvang je een unieke link voor de les en kun je de les in. Meer uitleg hierover: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362193-Joining-a-Meeting
  • Test vast je video en audio. Test vooral ook even of je zelf geluid ontvangt. Hier wordt dat uitgelegd: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362283-Testing-computer-or-device-audio
  • Zoom werkt op alle apparaten, zelf vind ik een laptop het makkelijkst omdat die een groot scherm heeft en op zichzelf staat wat de camera richten makkelijker maakt. Plaats je camera zodat je zichtbaar bent op je matje, ook als je staat, dit is verder weg dan je denkt.
  • Je kunt kiezen uit meerdere overzichten in  beeld: Bij presenter zie je alleen de spreker (meestal Anna dus), bij gallery zie je alle aanwezigen. Als je niet spreekt zet je microfoon dan uit om onhandige achtergrondgeluiden te vermijden. Houd je video aan zodat ik je kan zien of je de les kan volgen en je eventueel tips kan geven.
  • Zorg dat je schermnaam laat zien wie je bent.
  • Handige shortcuts:
    • Microfoon uit/aan (Alt A)
    • Video uit/aan (Alt V)

Anna gebruikt de betaalde versie van Zoom. Voordat les begint kom je in de wachtkamer, alleen ingeschreven leerlingen worden toegelaten tot de les. Vul dus een herkenbare naam in! Alle lessen hebben een eigen unieke link en paswoord om misbruik door buitenstaanders te voorkomen en de online omgeving veilig te houden. Anna probeert je zo goed mogelijk te ondersteunen, maar online is natuurlijk niet hetzelfde als in dezelfde ruimte zijn. Dus aan jou de taak om extra goed naar de signalen van je eigen lijf te luisteren om blessures te voorkomen.

Alle lessen bij Anna’s Yoga Tree zijn voor iedereen toegankelijk. Van een houding worden meerder mogelijkheden gegeven. Er zijn twee hoofdsoorten yoga bij Anna’s Yoga Tree: Hatha Yoga en Yin Yoga. Bij Hatha Yoga gebruik je je spieren actief en werk je naast lenigheid ook aan kracht en balans. Bij Yin Yoga doe je vooral liggende of zittende houdingen en ligt de Yoga nadruk op stretch en ontspanning. Wil je alleen met vrouwen yogaën of heb je behoefte aan een actieve les waarin er meer tijd is om van houding te wisselen, kies dan voor de les Rustige Hatha Yoga (alleen dames).

Hatha Yoga bij Anna’s Yoga Tree is een combinatie van traditionele Indiase yoga met inzichten uit de westerse fysiotherapie. Bij Hatha Yoga zoek je ontspanning in de inspanning. Je werkt aan kracht, lenigheid, balans en ontspanning. Een les is een combinatie van krachtige en ontspannende oefeningen. Als je het fijn vindt om het iets rustiger aan te doen of met alleen vrouwen te sporten kun je ook voor Rustige Hatha Yoga kiezen.

Yin Yoga is de tegenhanger van Yang vormen van yoga, zoals Hatha yoga. Bij Yin Yoga blijf je langer in een houding. Hierdoor voel je meer stretch en krijg je niet alleen soepelere spieren maar is er ook effect op het bindweefsel. Doordat de spieren loslaten krijgt ook het brein een seintje, waardoor je een diepe ontspanning kunt ervaren

Zeker, iedereen kan aan yoga doen! Bij Anna’s Yoga Tree zijn de groepen klein. Er is veel persoonlijke aandacht en je kunt de houdingen naar jouw lichaam aanpassen. Rustige Hatha Yoga of Yin Yoga zijn de meest laagdrempelige lessen om mee te beginnen, maar je bent in elke les welkom. Je kunt ook voor privéles kiezen, dat kan al vanaf 35 euro per 40 minuten. Controleer wel altijd of je medische behandelaar het ook een goed idee vindt en laat de docent weten waar ze rekening mee kan houden.

Ja, de Rustige Hatha Yoga is een les waaraan gegarandeerd alleen vrouwen meedoen.

Nee, yogalessen zijn niet religieus. De lessen van Anna zijn geïnspireerd door de Indiase yogafilosofie en de Westerse fysiotherapie.

Jazeker. Klik op een les en boek je proefles in het boekingssysteem in drie stappen: 1. Maak een account aan door op inschrijven te klikken 2. Kies voor proefles bij rittenkaarten en betaal via Ideal 3. Klik op boeken bij de gewenste les in het rooster. Vergeet niet je account te activeren met de activeringslink die je per email krijgt.

Een proefles kost vijf euro

Ja, je kunt twee verschillende proeflessen doen door een rittenkaart 2 proeflessen te kiezen.

Meld je minimaal 3 uur van tevoren af in het boekingssysteem. Je kunt je gemiste les dan inhalen in een andere les. Dit doe je door die les te boeken.

Een abonnement van 8 weken is 10 weken geldig. Een abonnement van 16 weken is 20 weken geldig.

Nee. Als je abonnement eenmaal verlopen is kan dit niet meer worden aangepast.

Jazeker, je kunt altijd een losse leskaart kopen. Deze hebben een lange geldigheid en kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Ja, je kunt het hele tegoed van je U-pas gebruiken bij Anna’s Yoga Tree. Kies bij inschrijving als betaalmiddel ‘bankoverboeking’ en stuur mij een mailtje met een foto van je UPAS code.

Ga naar de webversie van het boekingssysteem en klik op: Mijn lesrooster. Je ziet dan een overzicht van je gevolgde lessen, je geplande lessen en je leskaart/abonnement.

Neem een vriend(in) mee op jouw tegoed! * Stuur een mailtje naar Anna’s Yoga Tree met de les waarin je iemand meeneemt. Je wordt dan dubbel voor die les ingeschreven.

* Een vriend(in) mee nemen is een gunst, geen recht. Het is nadrukkelijk bedoeld voor het inhalen van gemiste lessen en niet de bedoeling met twee personen een abonnement te gebruiken.

Lessen koop je in drie stappen: 1. Maak een account aan door op inschrijven te klikken 2. Kies je abonnement of rittenkaart en betaal via Ideal of bankoverboeking. 3. Klik op boeken bij de gewenste les in het rooster. Vergeet niet je account te activeren met de activeringslink die je per email krijgt. Heb je voor een vast abonnement gekozen? Je kunt Anna dan vragen je voor de hele reeks in te schrijven.

Heb je een eigen matje, neem die dan mee. Draag kleding waarin je makkelijk kan bewegen. Yoga doe je op blote voeten. Neem in de winter dikke sokken en een vest voor de eindontspanning mee.  Eventueel nog een flesje water.

Geen eigen matje? Er zijn leenmatjes aanwezig.