Peuter Yoga

Op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Yoga gaat om zijn wie je bent. Om voelen hoe het met je lijf
is en daarnaar handelen. Yoga leert je grenzen aan te geven en verbinding te
maken met de mensen om je heen. Bij yoga gaat het niet om het resultaat maar om
het proberen. Yoga leert peuters: Lichaamsbewustzijn, kracht lenigheid, balans
concentratie, coördinatie, creativiteit en zelfvertrouwen
. Peuteryoga biedt peuters al
jong een tool die helpt om veiligheid en rust te vinden in een wereld waarin we
heel veel moeten. Maar bovenal is peuteryoga plezier maken!

Wil je ook een professionele kinderyogadocent op jouw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Peuteryopagales of een workshop voor de medewerkers? Neem contact op met Anna over de mogelijkheden.

 

‘Aum!’ Alle handjes gaan in de lucht en naar het hart. Zo nu is de yogales begonnen. Dan zwaaien we naar alle kindjes om iedereen welkom te heten.  Na het zingen van een yogaliedje lezen we een boekje. We doen de kinderzonnegroet . Dan spelen we het boekje na met yogahoudingen. Ademoefeningen, actieve en ontspannen oefeningen wisselen elkaar af. We eindigen met een eindontspanning

Namasté! Ik ben Anna van Hattem. In 2018 heb ik de kinderyogaopleiding afgerond aan de kinderyoga academie van Helen Purperhart. Sindsdien geeft ik met veel plezier yoga aan peuters op kinderdagverblijven en in Ouder & kindlessen bij Anna’s Yoga Tree. Mijn lessen kenmerken zich door een vaste structuur en veel plezier waarin ruimte is voor individuele kinderen. Ik bied structuur, maar er is ook alle ruimte om eerst de kat uit de boom te kijken. Kindjes worden nooit gedwongen om mee te doen, maar uitgenodigd met veel enthousiasme. Naast mijn werkzaamheden als kinderyogadocent geef ik lessen aan volwassen en verdiep ik mij in fysiotherapie.